Dé drijvende kracht achter ‘JIJ in je KRACHT’ kindertolk® en kindercoachpraktijk in Harderwijk, is Aline Halfwerk.
Aline werkt al jaren met kinderen. Na een lange persoonlijke strijd, heeft Aline het roer omgegooid en coacht en begeleidt ze nu zelf ouders, kinderen en volwassenen, op weg naar harmonie en geluk.

Op 30-jarige leeftijd kwam ik, moeder van drie levenslustige jonge kinderen, helemaal opgebrand en overspannen thuis te zitten. Ik kon letterlijk niet meer op mijn benen staan. Daar zit je dan. Ik had een onrustig, wisselend arbeidsverleden wat weinig voldoening gaf. Wist nooit goed wat ik wilde, ik was aan het overleven. Door mijn eigen issues, zag ik het spiegelgedrag van mijn kinderen geheel over het hoofd. Eén van mijn kinderen werd bijvoorbeeld steeds drukker, kon uit het niets enorm ‘flippen’ en had door zijn lastige gedrag ook vaak problemen met kinderen of leraren op school.

Hele fijne, lieve therapeuten en coaches hebben me weer op de been geholpen. Ik heb hard gewerkt, ben mijn eigen processen en issues uit het verleden aangegaan. Niet makkelijk, maar wel de beste keuze ooit! Door het aangaan van deze processen groeide mijn zelfbewustzijn. Het masker ging af, ik stelde weer grenzen en kwam weer terug bij mezelf. Ik ben aan de slag gegaan met mijn dromen. Ik heb er keihard voor geknokt, maar heb eindelijk de rust en mijn passie gevonden.

DE (ONBEWUSTE) INVLOED OP JE KINDEREN

Door het vinden van mijn innerlijke rust, veranderde ook het gedrag van mijn kinderen. Er was minder opstandigheid, minder ruzie en meer rust in huis. Ook de problemen op school werden minder. Wat een eyeopener! Toen wist ik het zeker: ik wilde daar meer van weten.

ERVARING MET KINDEREN

Door mijn jarenlange ervaring met kinderen (o.a. als onderwijsassistent in het basisonderwijs en als peuterspeelzaalleidster) heb ik een bijzondere interesse voor bepaalde gedragingen bij kinderen ontwikkeld. Want waar komt het – meestal ongewenste – gedrag vandaan? Welke hulpvraag ligt daaraan ten grondslag? Ook binnen mijn eigen gezin heb ik dus ervaren dat als je het gedrag van je kinderen kunt ‘lezen’, alles verandert. Het probleemgedrag verdwijnt, de relatie met je kind verbetert en dat geeft een enorme boost aan de harmonie binnen het gezin. En aan jou, als opvoeder.

GEDRAGSPROBLEMEN BIJ KINDEREN

Momenteel werk ik – naast mijn baan als kindercoach en gecertificeerd kindertolk® – als juf binnen het speciaal basisonderwijs. Ik heb een bijzondere interesse voor kinderen die als ‘buitenbeentje’ worden gezien. Met weinig zelfvertrouwen, faalangst, verminderde weerbaarheid óf juist die kinderen die probleemgedrag of een gedragsstoornis vertonen, zoals druk en impulsief gedrag, of dwars, antisociaal of opstandig gedrag. De sleutel van dit probleemgedrag, ligt vaak bij de ouders. Dat is soms lastig, want sommige ouders zien dat alsof ze gefaald hebben. Ik zie dat niet zo. We hebben allemaal onze ‘dingetjes’.

Samen met de ouders, opvoeders, kinderopvang en/of school, kijk ik als kindercoach en PresentChild kindertolk® naar het ontstaan van het probleemgedrag en gaan we, door coaching en ondersteuning bij opvoedingsvaardigheden, aan de slag. Zonder oordeel. Zij aan zij.

SUCCESVOLLE RESULTATEN

De meeste ouders die ik spreek, zitten echt met de handen in het haar. Weten het niet meer. Hebben vaak al hele trajecten achter de rug, helaas zonder resultaat. In de reguliere zorg ligt de focus veelal op het probleem en niet op de oorzaak. Samen met ouders, ga ik op zoek naar de oorzaak door inzicht te krijgen wat er in het kind omgaat. De resultaten zijn verbluffend, soms is één gesprek al genoeg. De opluchting bij de ouders, de herstelde harmonie binnen het gezin en het verbeterde gedrag van het kind… ik vind het prachtig. Het is zulk dankbaar werk. Het vult mijn hart met warmte.

Lees meer over kindercoach en PresentChild kindertolk Aline Halfwerk

Meer weten over de PresentChild methode? Neem een kijkje op de site of download de PresentChild brochure.

Over ‘Jij in je kracht’

IN HET KORT
Aline Halfwerk
37 jaar,
getrouwd,
moeder van drie kinderen,
leraar ondersteuner speciaal basisonderwijs,
Hbo-opleiding Kindertolk,
Hbo-opleiding Kindercoach,
trainer ‘Rots en Water &
ambassadeur ‘Opvoedparty’

integer,
persoonlijk en
vanuit het hart ♥

Over ‘Jij in je kracht’