VEEL GESTELDE VRAGEN

HEB IK EEN VERWIJZING NODIG VAN MIJN HUISARTS?

Nee, je kunt zonder verwijzing van je huisarts bij JIJ in je KRACHT kindercoaching & kindertolk® terecht.

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG?

Kenmerkend voor een kindercoach of kindertolk® is de persoonlijke, doeltreffende én oplossingsgerichte manier van werken. In tegenstelling tot trajecten in de reguliere zorg, is er bij een kindercoach en kindertolk® sprake van slechts één of enkele consulten. Natuurlijk is elk kind anders en is er, afhankelijk van de problematiek, geen vast aantal sessies te geven. Over het algemeen gelden onderstaande richtlijnen:

Aantal sessies kindercoaching: één intake met ouders + ongeveer drie tot zes kindercoaching sessies met je kind.

Aantal sessies kindertolk®: één intake + vertaling door de coach + een persoonlijk teruggeefgesprek  + een coaching sessie.

VOOR WIE GESCHIKT?

Kindercoaching: geschikt voor kinderen en jongeren van 9 tot 16 jaar.
Kindertolk®: voor opvoeders (ouders, verzorgers en leerkrachten) van kinderen met ‘lastig gedrag’ of andere (lichamelijke) problemen.

MET WELKE PROBLEMEN KAN IK BIJ ‘JIJ IN JE KRACHT’ TERECHT?

Pestgedrag of gepest worden
Concentratieproblemen
Stress
Liegen
Spijbelen
Gedragsstoornissen
Tics
Ontwikkelingsachterstand
Probleemgedrag
Faalangst, angsten
Weinig zelfvertrouwen
(A-)sociaal gedrag
Bedplassen
Broekpoepen
Eenzaamheid
Constant ruzie maken
Probleem met gezag, brutaal
Druk gedrag
Vermoeden van ziektebeelden als ADHD en PDD-NOS
Onverklaarbare woedeaanvallen
Verandering van gedrag na scheiding of sterfgeval
Hooggevoeligheid

WAT KOST HET?

Bekijk hier de tarieven voor kindercoaching en kindertolk®. Facturatie per sessie achteraf, je ontvangt een factuur per e-mail. Wanneer direct betalen een probleem geeft dan gaan we samen op zoek naar een passende termijnregeling.  Ik ben van mening dat ieder kind die hulp nodig heeft dit verdient. Wij als volwassenen komen wel tot een goede regeling.

KRIJG IK DE KOSTEN VERGOED?

Persoonsgebonden budget

Heeft je kind een PGB (persoonsgebonden budget)? Dan zijn de kosten voor kindercoaching en opvoedondersteuning mogelijk daaruit te financieren. Informeer voorafgaand bij je gemeente, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

IS DE PRAKTIJK VOOR KINDERTOLK® EN KINDERCOACHING ‘JIJ IN JE KRACHT’ ERKEND OF GECERTIFICEERD?

Ja. JIJ in je KRACHT is aangesloten bij de beroepsvereniging Stichting Adiona. Door te kiezen voor een geregistreerde en erkende kindercoach of kindertolk®, ben je er zeker van dat jij als ouder (en/of jouw kind) op een persoonlijke én verantwoorde manier wordt geadviseerd en begeleid.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN EEN KINDERCOACH EN KINDERTOLK®

Een kindercoach gaat, na een eerste afspraak met de ouders, samen met het kind aan de slag. Op een ongedwongen en plezierige manier praten we over zijn/haar bezigheden, gevoelens, doelen en verwachtingen én kijken we naar de beste manier voor je kind om met het probleem om te kunnen gaan, of een stap verder in zijn/haar ontwikkeling te kunnen maken. De coachingsvorm sluit altijd aan bij het karakter van het kind. Denk hierbij aan spel, creativiteit, beweging en natuur.

Lees meer over Kindercoaching JIJ in je KRACHT…

Een kindertolk® heeft – in tegenstelling tot een kindercoach – geen contact of sessies met het kind zelf. Een kindertolk® ‘vertaalt’ de spiegel die je kinderen je voorhouden. Veel ouders realiseren zich niet, dat kinderen haarfijn aanvoelen waar een ouder iets heeft laten liggen. Of te verwerken.

Welke last draag jij als ouder (onbewust) mee, dat zich uit in (probleem)gedrag of lichamelijke klachten bij je kind? De resultaten zijn verbluffend. Nieuwsgierig hoe dat precies werkt?

Lees meer over kindertolk® JIJ in je KRACHT…

WAT IS DE PRESENTCHILD® METHODE?

De PresentChild® methode is ontwikkeld door homeopaat, kindertolk®, kindertolktrainer én schrijver van het boek ‘Het Fluisterkind’: Janita Venema. Zij ondernam ooit van alles om haar zoon – die ziek en niet gelukkig was – te helpen. Toen zij erachter kwam dat de oorzaak niet bij hem, maar bij haar lag, gooide ze het roer om. Het resultaat: een gezond, gelukkig kind en een levenslustige vrouw met een missie.

PresentChild® draagt al sinds 1994 bij aan het welzijn van kinderen en hun opvoeders. De PresentChild® methode is een prachtig en doeltreffend instrument dat niet alleen binnen gezinnen, maar ook in de kinderopvang en het onderwijs succesvol wordt toegepast.

Lees meer over Janita Venema en PresentChild®.